Çelik Konstrüksiyon Neden Tercih Edilir ?

Dayanıklılığıyla birçok farklı alanda karşımıza çıkabilen ve dayanıklı olduğu kadar hafif olmasıyla da depreme dayanıklılık açısından çok tercih edilen bir malzeme olan çelik, günümüzde bu özellikleriyle yapılarda, depolarda, çatılarda, yapılarda vs. her alanda kullanım açısından sayıca artışa uğramıştır. Çelik konstrüksiyon, özellikle deprem tehdidi içeren bölgelerde kullanılan, bütün yapılarının ve bütün taşıyıcı sistemlerinin yapı malzemesinin çelik olduğu, geniş açı ve yüksekliğe sahip olan çelik yapı sistemleridir.

Çelik yapıların oluşturduğu sistemlerin kullanımının artışı ile çelik konstrüksiyon firmaları da sayıca artış göstermiştir ve bu alanda rekabet meydana gelmeye başlamıştır. Bu çelik yapı sistemleri yani çelik konstrüksiyonlar genellikle depolarda, spor salonlarında ve de atölyelerin inşasında kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra depreme karşı olan korkunun, deprem bölgesinde olan ülkemizde artması da insanları çelik yapılara yöneltemeye başlamış ve yeni binaların yapılarında da bu sistemler tercih edilmeye başlanmıştır.

Çelik Konstrüksiyon

Çelik konstrüksiyon, çelik kirişler, kolonlar ve çerçevelerini temel yapısal elemanlar olarak kullanan bir inşaat yöntemidir. Bu teknik, yüksek dayanıklılık, esneklik ve tasarım çeşitliliği sunar. Çelik konstrüksiyon genellikle gökdelenler, köprüler ve endüstriyel tesislerin inşasında kullanılır.

Projeniz için Teklif Alın

Çelik ile ilgili Her şey

Hit enter to search or ESC to close